Zonzo Basily

dutchFlag

Zonzo Basily is absoluut een talentvolle gipsy jazz gitarist. Als kind speelt hij al mee met het orkest van zijn vader en ooms The Basily Gipsy Band. Op zijn veertiende jaar komt hij met zijn eigen orkest The Basily Boys. Een jaar later maakt hij zijn debuut Cd-album ‘The Gipsy Generation’. Daarop volgt een uitnodiging van Jimmy Rosenberg om met hem te spelen in de jazztempel Het Bimhuis. Grappend lachend laat Jimmy het publiek met een knipoog naar Zonzo weten ‘ik ben degene die de snelle solo’s doet hè !’.

Zonzo’s techniek en virtuositeit blijft niet lang onopgemerkt. Hij speelt met Jan Akkerman, Candy Dulfer en Gerard Joling. Dat gebeurt ook in de gipsy jazz: Zonzo speelt o.a. met Stochelo Rosenberg, Dorado Schmitt, Tchavolo Schmitt, Popy Basily, Biréli Lagrène en Paulus Schäfer. Dat heeft zich ook vertaald in optredens voor Koningin Maxima en in populaire TV programma’s zoals DWDD, Koffie Max, Vrije Geluiden VPRO, en RTL Late Night. Met The Basily Boys wint Zonzo het internationale Gipsy Talent Festival 2009 en bereikte de finale van het SBS TV programma Holland Got Talents. Hoogtepunt evenwel is zijn optreden met Gerard Jolink in een uitverkocht Ziggo Dome.

Zonzo is een veel gevraagd (studio-) solist en kan zich moeiteloos aan passen in diverse muziekstijlen. Hij groeit daarin nog steeds en laat dat overtuigend horen in de tweede Cd van The Basily Boys ‘Gipsy Swing’.

Video