Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

THE ROSENBERG TRIO @ VERKADEFABRIEK – ‘S-HERTOGENBOSCH

19 May, 2017 @ 22:00 - 23:30

Vanavond film en muziek; een ode aan gipsy king Django Reinhardt. Django gaat over het leven van de jazzlegende Django Reinhardt. De gitarist wordt beschouwd als één van de pioniers van de Europese jazz. Hij ontwikkelde zijn eigen stijl: gypsy jazz. De muziek voor de film werd verzorgd door Het Rosenberg Trio. Zij zijn vanavond bij ons te gast en spelen na afloop van de film muziek uit Django.
Film: Django
Het verhaal speelt zich af in 1943 in het door Nazi-Duitsland bezette Parijs. De briljante, zorgeloze jazzgitarist Django Reinhardt is op het hoogtepunt van zijn roem en speelt in de grootste zalen van de stad.

Ondertussen lijden zijn zigeuner-broeders door heel Europa onder de toenemende vervolging. Wanneer hij door de Nazi’s gedwongen wordt om op tournee naar Duitsland te gaan, ziet hij geen andere uitweg dan vluchten…

Muziek: Rosenberg Trio
Het Rosenberg Trio is een Nederlands jazztrio dat bestaat uit Stochelo Rosenberg, Nous’che Rosenberg en Nonnie Rosenberg. Ze spelen gypsy jazz geïnspireerd door hun muzikale held Django Reinhardt.

Ze speelden over de hele wereld van het Concertgebouw in Amsterdam tot The Carnegie Hall in New York. Daarnaast stond het trio in het voorprogramma van Shirley Bassey, Randy Crawford, en Luciano Pavarotti.

Voor de film Django verzorgde het Rosenberg Trio de muziek.

Programma
19.30: Film Django in filmzaal 1
21.33: pauze
22:00: Rosenberg trio in Clubzaal

Details

Date:
19 May, 2017
Time:
22:00 - 23:30

Venue

VERKADEFABRIEK
Boschdijkstraat 45
's-Hertogenbosch, 5211 VD Netherlands
+ Google Map
Website:
https://www.verkadefabriek.nl