Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

THE ROSENBERG TRIO & PETER BEETS EN FRITS LANDESBERGEN @ THEATER DE SPEELDOOS BAARN

17 November, 2018 @ 20:15 - 23:00

GYPSY IN MY SOUL

Django Reinhardt groeide op in een woonwagenkamp bij Parijs. Samen met zijn jongere broers leerde hij gitaar-, banjo-, en vioolspelen zonder muzieklessen te volgen. In 1928 raakte Django zwaar gewond. Door verlies van zijn pink en ringvinger leek gitaarspelen niet meer mogelijk maar met een grote volharding leerde hij zichzelf opnieuw spelen en zo ontwikkelde hij zijn eigen stijl die wij vandaag zo goed kennen. Toen Duke Ellington Django uitnodigde om in zijn orkest te komen spelen zei Django; spelen jullie maar…ik volg wel, waarbij hij de mooiste improvisaties uit de mouw schudde.

Het Rosenberg trio heeft naam gemaakt als crème de la crème van de Gypsy Jazz afkomstig van deze grote vader Django Reinhardt. Het trio wordt niet alleen bewonderd door fans over de hele wereld, maar ook door gitaristen in alle muzikale genres. Ook de virtuozen: pianist Peter Beets en vibrafonist Frits Landesbergen, die beide vele malen met het trio optraden, zijn van de partij.

  • 19.15 uur ∙ Jazz-o-Matic Jazzband in theatercafé
  • 20.15 uur ∙ Start voorstelling Grote Zaal

De Jazz-O-Matic jazzband, altijd een heerlijk intermezzo
In het theatercafé waant u zich in de roaring twenties. Vanaf 19.15 uur opent de bar en kunt u er genieten van swingende muziek met een strak ritme dat zo kenmerkend was voor die tijd, waarin het belangrijk was dat er goed op gedanst kon worden.

EEN SWINGEND FEESTJE!

Details

Date:
17 November, 2018
Time:
20:15 - 23:00

Venue

THEATER DE SPEELDOOS BAARN
Rembrandtlaan 35
Baarn, 3741 TA Netherlands
+ Google Map
Phone
035 541 80 50
View Venue Website