Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

THE ROSENBERG TRIO @ LE BROCOPE OLDERBERKOOP 

25 August, 2018 @ 20:15 - 23:00

Le Brocope, theater in de Stellingwerven, biedt een podium voor klassieke muziek, wereldmuziek, americana, jazz en cabaret. Musici en artiesten die hun sporen verdiend hebben op zowel nationale als internationale podia.

The Rosenberg Trio speelde op alle grote jazzfestivals: jazz festival van Montreal, North Sea Jazz, Django

Reinhardt Festival in Samois, Jazz In Marciac, Jazz à Vienne, Carnegie Hall New York en The Rose Bowl LosAngeles. Met alle grote musici: Toots Thielemans, Jan Akkerman, Stéphane Grappelli, Herman van Veen,Jaap van Zweden, Louis van Dijk, Peter Beets, enz. Het trio stond in het voorprogramma van Shirley Bassey, Randy Crawford, en Luciano Pavarotti. De afgelopen 25 jaar heeft The Rosenberg Trio over de hele wereldgespeeld en hebben naam gemaakt als de beste in de gypsy jazz.
Geïnspireerd door Django Reinhardt weten ze hun oeuvre te verbreden met klassiek, pop en bossa nova in

gypsy swing stijl. Ook hebben ze een groot aantal eigen composities op hun naam. Inmiddels hebben zij meer dan 26 CD’s en DVD’s gemaakt, die allen zeer succesvol zijn ontvangen. Bezield door één passie muziek maken hebben ze de wereld veroverd. In de late jaren ’70 genieten ze brede bekendheid in de Europese gypsy gemeenschap. Eind jaren ’80 breken ze internationaal door en worden ze hoofdact op menig groot jazzfestival. Het trio heeft naam gemaakt als crème van het genre, bewonderd door fans van alle landen van de wereld en door gitaristen in alle muzikale genres. Al meer dan 25 jaar vertegenwoordigt The Rosenberg Trio de “essentie van gypsy jazz”.

The Rosenberg Trio: Stochelo Rosenberg: sologitaar; Nous’che Rosenberg: ritmegitaar; Nonnie Rosenberg:

Details

Date:
25 August, 2018
Time:
20:15 - 23:00

Venue

LE BROCOPE
Oosterwoldseweg 5
Oldeberkoop, Friesland 8421PA Netherlands
+ Google Map
Phone:
06-46216952
Website:
https://www.lebrocope.nl