Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

THE ROSENBERG TRIO | LA FAMILIA @ MUZIEKCENTRUM ENSCHEDE

22 January, 2017 @ 14:30 - 16:00

Het Rosenberg Trio is weer op toer en in aanloop naar deze theatertoer is ook de gelijknamige cd “La Familia” verschenen. Zoals de titel al doet vermoeden is het Rosenberg Trio voor deze gelegenheid uitgebreid en stellen Stochelo en zijn neven Nous ‘che & Nonnie dan ook broer Mozes en neef Johnny Rosenberg graag aan u voor.
Zij delen allen een grote passie voor gitaarmuziek en zij spelen karaktervolle Sinti-zigeunermuziek in de stijl van hun held en inspiratiebron Django Reinhardt. Stochelo staat bekend om zijn afwisselende en verrassende stijl, zijn creativiteit en de helderheid en precisie van zijn spel. Hij wordt wereldwijd geroemd en is overal een graag geziene gast. Uiteraard zal u getrakteerd worden op “Hot Club de France” repertoire en eigen composities, maar door de grotere samenstelling en de vocale inbreng van Johnny Rosenberg (ook bekend van zijn deelname aan het tv-programma “The Voice of Holland”) nemen zij u ook mee naar het repertoire van o.a. Frank Sinatra en worden ook de Jazzy Gypsy Standards niet vergeten.
Stochelo Rosenberg en zijn trio speelden met en voor de groten der aarde als Stéphane Grappelli, Luciano Pavarotti en Toots Thielemans. Ze maakten albums met artiesten als Dutch Swing College Band, Rita Reys, The Manhattan Transfer en Louis van Dijk, maar ook met Herman van Veen, BZN en Paul de Leeuw. Zij stonden verschillende malen op North Sea Jazz en traden, naast onnoemelijk veel festivals, ook op in fameuze zalen als het Concertgebouw in Amsterdam en The Carnegie Hall in New York. Ook een Edison en gouden platen vielen hun ten deel en de drie heren van het trio zijn Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw! De liefde voor zigeunermuziek, vanuit hun levenswijze, prikkelt de fantasie. Doordat zigeuners dagelijks met de elementen leven, weten ze veel over de schoonheid en het mysterie van het leven. In de nieuwe “La Familia” voorstelling kunt u hier volop van meegenieten.
BankGiro Loterij Theaterweekend
Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede neemt deel aan Het BankGiro Loterij Theaterweekend op 20, 21 en 22 januari 2017. Voor slechts €10,00 per kaartje (één voorstelling zelfs vanaf €5,00) kan het publiek naar de voorstellingen in dit weekend. Er zijn vijf voorstellingen verdeeld over de verschillende locaties van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Daarnaast worden er in dit weekend allerlei workshops en activiteiten georganiseerd in onze locaties.
Ruim 50 theaters verspreid over het land stellen de deuren wagenwijd open om aan iedereen te laten zien hoe mooi het is om naar het theater te gaan. Een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Het Nationaal Theaterfonds van Albert Verlinde en met een financiële ondersteuning van de BankGiro Loterij

Details

Date:
22 January, 2017
Time:
14:30 - 16:00

Venue

Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
Enschede, 7511 EK Netherlands
+ Google Map
Phone:
053 485 8500
Website:
https://www.wilminktheater.nl/