Loading Events

« All Events

The Rosenberg Trio @ De Hooizolder – Heeze

May 13 @ 21:00 - 23:00

Nu op De Hooizolder in Heeze!

The Rosenberg Trio speelde op alle grote jazzfestivals: jazz festival van Montreal, North Sea Jazz, Django Reinhardt Festival in Samois, Jazz In Marciac, Jazz à Vienne, Carnegie Hall New York en The Rose Bowl Los Angeles. Met alle grote musici: Toots Thielemans, Jan Akkerman, Stéphane Grappelli, Herman van Veen, Jaap van Zweden, Louis van Dijk, Peter Beets, enz. Het trio stond in het voorprogramma van Shirley Bassey, Randy Crawford, en Luciano Pavarotti. De afgelopen 35 jaar heeft The Rosenberg Trio over de hele wereld gespeeld en hebben naam gemaakt als de beste in de gypsy jazz.

Geïnspireerd door Django Reinhardt weten ze hun oeuvre te verbreden met klassiek, pop en bossa nova in gypsy swing stijl. Ook hebben ze een groot aantal eigen composities op hun naam. Inmiddels hebben zij meer dan 30 CD’s en DVD’s gemaakt, die allen zeer succesvol zijn ontvangen. The Rosenberg Trio speelde de muziek voor de Franse bioscoopfilm “Django”.

Bezield door één passie muziek maken hebben ze de wereld veroverd. In de late jaren ’70 genieten ze brede bekendheid in de Europese gypsy gemeenschap. Eind jaren ’80 breken ze internationaal door en worden ze hoofdact op menig groot jazzfestival. Het trio heeft naam gemaakt als crème van het genre, bewonderd door fans van alle landen van de wereld en door gitaristen in alle muzikale genres. Al meer dan 35 jaar vertegenwoordigt The Rosenberg Trio de “essentie van gypsy jazz”.

The Rosenberg Trio: Stochelo Rosenberg: sologitaar; Nous’che Rosenberg: ritmegitaar; Nonnie Rosenberg: contrabas.

Details

Date:
May 13
Time:
21:00 - 23:00

Venue

De Hooizolder
Kapelstraat 29
Heeze, Noord Brabant 5591 HC Netherlands
+ Google Map

Organizer

De Hooizolder