Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Rosenberg Trio @ Bimhuis Amsterdam

17 September, 2022 @ 20:30 - 23:30

Grote namen uit de internationale gypsy jazz ontmoeten elkaar op Django Amsterdam. Het jaarlijkse evenement staat in het teken van gitaaricoon Django Reinhardt, grondlegger van de gypsy jazz of swing manouche. Omdat het tweedaagse festival eerder dit jaar werd geannuleerd, presenteren we de Django Amsterdam Reprise met het Rosenberg Trio en vooraf het Robin Nolan Trio.

Engelsman Robin Nolan reist de wereld rond met een gitaar over zijn schouder, met Amsterdam als thuisbasis. Overal wordt hij gezien als een autoriteit op het gebied van gypsy jazz. Hij was goed bevriend met George Harrison, speelde regelmatig met Bill Wyman en ontving complimenten van Willie Nelson. In zijn spel zijn allerlei invloeden te horen van The Beatles tot Ravi Shankar tot AC/DC.

Het Rosenberg Trio is toonaangevend in de internationale gypsy jazz. Leadgitarist Stochelo Rosenberg wordt gezien als de troonopvolger van Django Reinhardt. De drie neven spelen al van kinds af aan samen. Ze speelden met wereldberoemde musici op de meest gerenommeerde podia, waaronder een gedenkwaardige show in Carnegie Hall in New York voor de 85e verjaardag van de legendarische violist Stéphane Grappelli. Op Django Amsterdam mengen ze het klassieke Django Reinhardt-repertoire met Stochelo’s eigen composities.

Rosenberg Trio:
Stochelo Rosenberg gitaar, Nous’che Rosenberg gitaar, Nonnie Rosenberg contrabas

Details

Date:
17 September, 2022
Time:
20:30 - 23:30

Venue

Django Amsterdam – Bimhuis
Piet Heinkade 3
Amsterdam, 1019 BR Netherlands
+ Google Map
View Venue Website