Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Five Great Guitars (with Stochelo Rosenberg & Paulus Schäfer) @ Club Mahagony Hall – Edam

7 October, 2023 @ 21:00 - 23:00

Five Great Guitars – Guitar Heroes >> Stochelo Rosenberg, Jan Kuiper, Digmon Roovers, Paulus Schäfer en Marcel de Groot

Five Great Guitars is een muzikaal project onder leiding van de Nederlandse gitarist Jan Kuiper. Het project brengt vijf getalenteerde gitaristen samen die samenwerken en optreden om een uniek en meeslepend geluid te creëren. Het concept achter Five Great Guitars is om verschillende gitaarstijlen en -technieken te combineren tot een harmonieus geheel.

Jan Kuiper, zelf een gerenommeerde gitarist, heeft dit project in 2003 opgericht. Hij wilde een platform creëren waarop hij kon samenwerken met andere vooraanstaande gitaristen en gezamenlijk muziek kon maken die de grenzen van de traditionele gitaarmuziek zou overstijgen. Het doel was om een breed scala aan genres en stijlen te verkennen, variërend van jazz en blues tot flamenco en klassieke muziek.

De optredens van Five Great Guitars zijn energiek en dynamisch, waarbij de gitaristen soleren, improviseren en samenspelen. Elk van de gitaristen brengt zijn eigen unieke stijl en persoonlijkheid naar het podium, wat resulteert in een boeiende en diverse muzikale ervaring voor het publiek. Naast live-optredens heeft Five Great Guitars ook albums uitgebracht, waarbij de muzikanten hun virtuositeit en creativiteit op de gitaar tentoonspreiden.

Five Great Guitars heeft internationaal succes gekend en heeft opgetreden op diverse gerenommeerde podia en festivals over de hele wereld. Het project heeft bijgedragen aan de populariteit en erkenning van de betrokken gitaristen en heeft gitaarliefhebbers over de hele wereld geïnspireerd. Het blijft een opmerkelijk muzikaal ensemble dat grenzen blijft verleggen en de schoonheid van gitaarmuziek viert.

Details

Date:
7 October, 2023
Time:
21:00 - 23:00

Venue

Jazzclub Mahogany Hall
Zeevangszeedijk 7
Edam, 1135 PZ Netherlands
+ Google Map
Phone
0299-67 63 94
View Venue Website