Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

TABOR @ NORTH SEA GIPSY FESTIVAL – HOEK VAN HOLLAND

11 August, 2016 @ 21:00 - 23:00

€ 10 – € 35

Tabor_161

Muziek

Deze vier dagen bieden een keur aan muzikale verrassingen en bijzondere combinaties. Balkan, flamenco, klezmer, gipsyswing, jazz en folklore zijn voorkomende muziekstijlen tijdens het festival. Elke dag is het terrein van het fort het decor voor leuke terrasjes met heerlijke hapjes, live muziek en dans. ’S-Avonds zijn er in de circustent op het evenemententerrein achter het fort aan de Koningin Emmaboulvard diverse optredens. Zo speelt donderdag en vrijdag Zigeunerorkest Tabor, zaterdag gipsy zigeunerorkest Brandt en zondag de Rosenbergers.

Na het avondoptreden zijn er speciale VIP kaarten om in het fort te genieten van drankjes, hapjes en spontane jamsessies.

Expositie

In het fort is de tentoonstelling van O Lungo Drom te zien met de titel ‘Sinti & Roma door de eeuwen heen in Nederland’. De expositie geeft een indruk van de tradities, de vervolging en allerhande voorbeelden uit het leven van Sinti en Roma, zowel in woord als in beeld.

Magic Circus

Speciaal voor het North Sea Gipsy Festival presenteert Magic Circus vier dagen lang de show Sottosopra. Een acrobaat die als een vlieg tegen het plafond van de tent loopt en van trapeze naar trapeze springt zonder net! Een Zuid-Amerikaanse schoonheid die op een trapeze in kopstand rondjes draait. Een acrobaat die op een wankele toren van stoelen een handstand maakt. Reuze spannend én allemaal ondersteboven, of zoals de Italianen zeggen Sottosopra!

Details

Date:
11 August, 2016
Time:
21:00 - 23:00
Cost:
€ 10 – € 35

Venue

Fort 1881
Stationsweg 82
Hoek van Holland, Zuid Holland 3151 HS Netherlands
+ Google Map
Phone:
088 - 18 81 500
Website:
http://www.gipsy-festival.nl/north-sea-gipsy-festival-programma