Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

STOCHELO & MOZES ROSENBERG @ HET NIEUWE DIJKHUIS -DOETINCHEM

8 February, 2019 @ 20:00

Stochelo & Mozes Rosenberg, gypsy-helden op gitaren

Van jongs af horen de broers Mozes en Stochelo rappe vibrato’s, striemende akkoorden, snelle loopjes en ook melancholieke melodieën tussen de woonwagens. Vader, grootvaders, neven en broers; iedereen speelt op het kamp. De vele verjaardagen en feesten worden uitbundig gevierd met Gipsy Jazz, waarbij steeds nieuwe musici plaatsnemen en de sterren van de hemel spelen. Zo worden muzikanten geboren en getogen.
Natuurlijk spelen de twee broers ook vaak samen. Samen optreden komt minder vaak voor. In Frankrijk oogstte ze daarmee lof, maar ook bij het Django Amsterdam festival afgelopen december wisten ze het publiek te boeien en te bekoren. Warm en helder gitaarspel met een duizelingwekkende virtuositeit, eenstemmig samenballen van melodieuze lijnen en op een bijzondere wijze elkaar solide en gevarieerd begeleiden. Ze brengen een mooi repertoire met I wish van Steve Wonder, Stompin’ At The Savoy, Caravan, Spain van Chick Corea, Poinciana, Minor Blues, Nuage en eigen composities als Double Jeu en Blues for Barney.
Beiden hebben een indrukwekkende lijst met optredens, zoals North Sea Jazz Festival, Le Festivale de Guitare de Patrimonio, Festival Jazz Sous les Palmiers, Jazz in Marciac, Jazz a Vienne en de laatste succesvolle theatertour The Rosenberg Trio | La Familia.

Details

Date:
8 February, 2019
Time:
20:00

Venue

Het Nieuwe Dijkhuis
Burg. Van Nispenstraat 19-21
DOETINCHEM, 7001 BS Netherlands
+ Google Map
Phone:
0315-641151
Website:
http://www.hetnieuwedijkhuis.nl/