Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

PETER BEETS MEETS STOCHELO ROSENBERG – DJANGO TRIBUTE @ PARADOX TILBURG

15 October, 2021 @ 20:30 - 22:30

Samen met de keihard swingende pianist Peter Beets – bekend van Jazz Orchestra of the Concertgebouw – komt Rosenberg naar Paradox om nummers te spelen van hun Django Tribute-album. Twee virtuozen tussen wie een knallende muzikale chemie is ontstaan waar het spelplezier vanaf spat.

Als grondlegger van de gipsy jazz wordt gitarist Django Reinhardt tot op de dag van vandaag op handen gedragen. Met hits als Minor Swing en het prachtige Nuages drukte hij vanuit Europa een flinke stempel op de jazz. Duke Ellington nodigde hem zelfs uit voor een concert in Carnegie Hall. Stochelo Rosenberg geniet wereldwijde faam als een van de belangrijkste gipsy gitaristen van het moment. Hij speelde onder meer de soundtrack in van de film Django uit 2017 en treedt wereldwijd op met zijn Rosenberg Trio.

Peter Beets staat bekend om zijn energieke en swingende spel. Hij werkte samen met tal van bekende nationale en internationale jazzmuzikanten zoals Toots Thielemans, Benny Golson, Benjamin Herman, Jeff Hamilton en Kurt Rosenwinkel.

Peter Beets piano, Stochelo Rosenberg gitaar, Martin Limbergerslaggitaar, Frans van Geest contrabas

Details

Date:
15 October, 2021
Time:
20:30 - 22:30

Venue

Paradox
Telegraafstraat 62
Tilburg, Noord-Brabant 5038 BM Netherlands
+ Google Map
Phone:
013-5432266
Website:
https://paradoxtilburg.nl/