Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Paulus Schäfer New Breda Collective @ Breda Jazz Festival – Digi Jazz!

14 May, 2021 @ 17:30 - 18:30

Breda Jazz  – DigiJazz! heeft met Dominique Paats en Joost Zoeteman een nieuwe formatie gecreëerd rond de Sinti gitarist Paulus Schäfer. Een uitdagend voorstel dat door de drie musici met verve is aanvaard. Met beide mannen werkt Paulus Schäfer nauw samen.
Schäfer behoort tot de ‘fine fleur’ van de Nederlandse en Europese Sinti jazzgitaristen. Toen hij en de Maastrichtse jazzaccordeon virtuoos Dominique Paats elkaar in 2012 ontmoetten tijdens een live concert, ontstond ter plekke een magische chemie tussen de twee ras improvisatoren. Sinds enkele jaren speelt Paulus met Joost Zoeteman, die met zijn eigenzinnig gitaarspel samen met Schäfer een cross-over van jazz, gypsy jazz en swing in elkaar doet versmelten. Allen zijn muzikaal stevig geworteld in de traditie van de swing en de hyper virtuoze ‘jazz manouche’ met zijn bezielde, op melodieën gebaseerde vloeiende improvisaties en strakke swing.

Vanuit hun persoonlijke achtergrond in de Sinti Jazz van Paulus Schäfer en de Europese moderne en traditionele jazz van Dominique Paats en Joost Zoeteman gaat het deze drie virtuozen lukken om de bijzondere klankkleuren van hun instrumenten – de akoestische gipsy gitaar, de elektrische jazz-gitaar en de jazz accordeon – te versmelten tot een verrassende nieuwe cross-over stijl, die zo natuurlijk gaat aanvoelen, dat men zich nauwelijks zal realiseren dat dit een uitgedaagd samenspel is en een bijzondere combinatie van verschillende muzikale tradities en instrumentale klankkleuren. Het resultaat zal een bijzonder aanstekelijke, verbluffend organische ‘fusion’ zijn, ontlokt door Breda Jazz. 

 

Details

Date:
14 May, 2021
Time:
17:30 - 18:30