Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Paulus Schäfer invites Tim Welvaars @ Café de Stam Nuenen

23 October, 2017 @ 20:00 - 23:00

In de zomermaanden van dit jaar is Paulus Schäfer voor optredens en workshops in Duitsland, Italië, Engeland, Frankrijk, Kroatië en de VS geweest. Hij geniet van de vele muzikale samenwerkingen in het buitenland maar is ook altijd weer blij als hij thuis, bij zijn gezin, familie en vrienden in Gerwen is. Getalenteerde Paulus is een samenwerker en verbinder in de Gipsy Jazz wereld. Hij brengt graag anderen tips & tricks bij op het gebied van de Gipsy Jazz, maar is ook altijd nieuwsgierig naar de muziekstijlen van andere muzikanten. Daarom nodigt hij in het najaar een aantal muzikanten en muziekgezelschappen uit in zijn dorp. Het programma zal op de avonden steeds afwisselend zijn. Op sommige avonden speelt Paulus met zijn eigen trio met een gastmuzikant, terwijl op andere avonden een muziekgezelschap speelt, waarbij Paulus voor een aantal nummers aansluit.

U kunt rekenen op verrassende muzikale avonden in Café De Stam!

Voor de eerste Paulus Schäfer invites heeft Paulus Tim Welvaars uitgenodigd.

Na voltooiing van zijn studie lichte muziek aan het Hilversums conservatorium voor saxofoon, piano en arrangeren, heeft Tim zich gespecialiseerd in de jazzharmonica. In 1988 werd hij door Jerry van Rooijen geïntroduceerd als eerste leerling van Toots Thielemans. Dit resulteerde in 1997, na het winnen van de Henny Huisman Soundmix Show als “Toots”, in de door BMG uitgebrachte CD ‘Colors of the wind’ met het Metropool Orkest en het Londens Symphonic o.l.v. Dick Bakker, met Tim als featured artiest.

In de 5-jarige periode dat Tim in Los Angeles woonde heeft hij o.a. opgetreden met grootheden als Stevie Wonder, Ray Brown en Lee Ritenour.

In 2015 heeft Tim als gast gespeeld voor de 60ste verjaardag van John de Mol tijdens RTL Late Night, het programma van Umberto Tan, en was hij te zien op TV met een optreden op de Uitmarkt (Symfonica Belgica) in Amsterdam. In 2016 was Tim te gast bij Omroep MAX ter aankondiging van de Toots Thielemans Tribute in de North Sea Jazz Club.

Details

Date:
23 October, 2017
Time:
20:00 - 23:00

Venue

Café De Stam
Gerwenseweg 38
Nuenen, 5674 SH Netherlands
+ Google Map