Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Paulus Schäfer invites The Mozes Rosenberg Trio @ Café de Stam – Nuenen

September 3 @ 19:00 - 21:00

De zomervakantie is zo goed als voorbij. Wij hopen dat u een fijne vakantie hebt gehad! Het is tijd om weer gezellig bij elkaar te komen om te luisteren naar Paulus Schäfer en zijn gasten bij café De Stam in Gerwen!

In de zomermaanden heeft Paulus niet stil gezeten. Na zijn Sinti Guitar Jazz Camp is hij met Dominique Paats druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de toer “Sous le Ciel de Paris” welke start in september. Hij trad op in Kroatië, Duitsland maar ook in Nederland. Heel recentelijk speelde hij nog samen met het Mozes Rosenberg Trio op het Amersfoort World Jazz Festival. Het kwartet kreeg een staande ovatie en een daverend applaus van het publiek. Dat smaakt naar meer! De vier topmuzikanten hebben allemaal een drukke agenda. Een mogelijkheid om samen op het podium van café De Stam te staan kon alleen op zéér korte termijn worden gepland.

We stellen de muzikanten van het Mozes Rosenberg Trio even aan u voor!

Mozes Rosenberg werd geboren in de beroemde familie Rosenberg en is de jongere broer van Stochelo Rosenberg. Hij begon gitaar te spelen toen hij 6 jaar oud was. Zijn leraren waren zijn vader Mimer, zijn broer Stochelo en zijn oom Waso Grünholz. Van jongs af hoort Mozes rappe vibrato’s, striemende akkoorden, snelle loopjes en ook melancholieke melodieën tussen de woonwagens. Mozes trad op op vele gerenommeerde internationale festivals. Dit jaar speelde hij weer op het International Django Festival in Samois. Verder trad hij onder meer op North Sea Jazz, Festivale de Guitare de Patrimonio, Festival Jazz Sous le Palmiers, Dutch Jazz Awards, het International Gipsy Festival, Jazz in Marciac enz. Hij speelt ook regelmatig in Nederlandse theaters, jazzclubs en jazzfestivals. Mozes is een gevoelige allround speler die die onmiskenbare Rosenberg-touch heeft in alles wat hij doet. Maar overduidelijk is dat hij zijn eigen stem en vocabulaire heeft ontwikkeld. Hij beheerst alle vaardigheden van een moderne gitarist en illustreert dit met lange, zwevende en elegante refreinen, soms acrobatisch, altijd opmerkelijk gevormd en muzikaal tot in de finesses verfijnd. Zelfs in zijn bijna onnavolgbare tempi laat hij voelen dat poëzie in zachtheid ligt.

Johnny Rosenberg begon al op jeugdige leeftijd met gitaar spelen en maakte, samen met zijn neef Jimmy Rosenberg, furore met de Gipsy Kids welke later overging in de groep Sinti, waarmee ze begin jaren negentig door Europa en de Verenigde Staten toerden en o.a. in het voorprogramma van James Brown en Mariah Carey stonden. Samen met zijn andere neef Mozes Rosenberg en Sani van Mullem speelde hij de afgelopen jaren met het jazz-trio ‘The Rosenbergs’ op diverse internationale podia en festivals. Maar waar Johnny tegenwoordig het meeste bekend om is, is zijn zangcarrière. Johnny’s deelname aan het tv-programma ‘The Voice Of Holland’ bracht de gelegenheid om live een duet te zingen met zanger James Blunt. Ook ontmoette Johnny zijn grote idool Michael Bublé backstage tijdens een concert, en kreeg daar niet alleen de gelegenheid om wat met Bublé te praten maar ook om samen te zingen. Hoewel Johnny tegenwoordig als zanger op het podium staat, geniet hij ook nog steeds als hij een strak ritme neer kan leggen voor sologitaristen. En dat is precies wat u deze avond van hem gaat horen!

Daniel Gueli leerde op 12-jarige leeftijd gitaarspelen en kreeg gaandeweg meer belangstelling voor de bas. Vanaf zijn 16de speelt hij als amateurbassist en zanger in rockbands. Na afronding van een verpleegkundigenstudie reisde Daniel door Afrika. Deze ervaring deed hem besluiten zijn droom te volgen: hij kocht een contrabas en ging naar het Conservatorium van Amsterdam. Daar werd Daniel gevormd tot een veelzijdig bassist die, zowel elektrisch als op de contrabas, moeiteloos allerlei muziekstijlen speelt. Als beroepsbassist speelde Daniel met musici als Nano Stern, Philippe Lemm, Alexander Beets, Sven Rozier, Jonn Reyna, Wouter Kiers, Fabio Marziali en Saskia Laroo waarmee hij verschillende keren mee op wereldtour is geweest. Daarnaast heeft Gueli zijn eigen bands; de Amsterdam Jazz Ambassadors, het Marcia Bamberg Swing Quartet en het Daniel Gueli Quintet.

RESERVEREN 06-53965925 (Bas van Keulen)

Details

Date:
September 3
Time:
19:00 - 21:00
Website:
https://www.sintimusic.nl

Venue

Café de Stam
Gerwenseweg 38
Nuenen, 5674 SH Netherlands
+ Google Map
Phone:
‭+31 6 53 96 59 25‬
Website:
https://www.sintimusic.nl