Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

PAULUS SCHÄFER INVITES SAMUEL FARTHING, TOMÁŠ HONSA @ CAFÉ DE STAM – NUENEN

7 February, 2019 @ 20:00 - 22:30

De 5de editie van het Sinti Jazz Guitar Camp wordt georganiseerd van 25 tot 29 juni 2019. Een initiatief van Paulus Schäfer waaraan elk jaar 24 gitaristen vanuit de hele wereld deelnemen. Onder hen Samuel Farthing, Tomáš Honsa, Armando Lasa en Ron Fitzgerald. Deze vier gitaristen zijn zo enthousiast dat ze een extra week lessen nemen bij onze gitaristen. Ze opperden het idee om in Café de Stam een gig te organiseren. Een idee waar we graag aan meewerken.

Samuel Farthing en Tomáš Honsa lichten we toe. Samuel omdat hij een van de jongste en getalenteerde speler is en Tomas die hard werkt aan een beroepscarrière in Tsjechië.

Op 12 jarige leeftijd begint Samuel Farthing al snel met het beheersen van het repertoire van Django Reinhardt en op 15-jarige leeftijd is hij te zien op het Django festival van Charm City en het Django Sur Lennon-festival in Ramelton, Ierland. In Ierland speelt Samuel samen met legendarische muzikanten zoals Tchavolo Schmitt, Costel Nitescu en Stochelo Rosenberg.

Vandaag, op 16-jarige leeftijd, wordt Samuel door een internationaal publiek erkend als een van de beste opkomende spelers in het genre.

Tomáš Honsa ontdekt de muziek van Django Reinhardt op zijn 33ste. Op een dag zoekt Tomáš muziek van Paco de Lucia, maar stuit per toeval op een video ‘For Sephora’ van The Rosenberg Trio. Dit moment verandert zijn leven volledig.

Tomáš leert gitaar spelen door het bekijken en beluisteren van YouTube-video’s en CD’s, maar bovenal leert hij en verbetert hij zijn vaardigheden door zijn gitaarhelden in Nederland te bezoeken.

Sinds 2009 treedt Tomáš met zijn band Swingtet op tijdens honderden concerten, zakelijke evenementen, privé-feesten en de swingdansgemeenschap in Tsjechië. In 2018 opent hij met Swingtet het concert van zijn held Stochelo Rosenberg in Django sur Lennon in Ierland.

Details

Date:
7 February, 2019
Time:
20:00 - 22:30

Venue

Café de Stam
Gerwenseweg 38
Nuenen, 5674 SH Netherlands
+ Google Map