Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

PAULUS SCHÄFER INVITES ROBIN NOLAN @ CAFÉ DE STAM – GERWEN / NUENEN

25 March, 2019 @ 20:00 - 22:30

Voor de eerstvolgende “Paulus Schäfer invites” avond heeft Paulus zijn vriend Robin Nolan uitgenodigd. Samen met contrabassist Noah Schäfer zal dit gelegenheidstrio een spetterend optreden gaan verzorgen. Om zeker te zijn dat u hierbij kunt zijn, vragen wij u uw toegangsplaatsen te reserveren door een mail te sturen naar .

Als zoon van muzikale entertainers werd Robin geboren in 1968 in Danang,Vietnam. Vanaf zijn zesde jaar leerde zijn vader hem gitaar spelen. Na zijn eerste bezoek aan het Django Reinhardt Festival in Samois sur Seine in 1991 begon hij in Londen met het spelen van Gypsy jazz. De tuinman van George Harrison vertelde George over de muziek van Nolan. George nodigde hem uit om voor zijn familie te komen spelen en er ontstond een hechte vriendschap tussen Robin en de Harrisons.

Sinds 1992 reist Robin vanuit Amsterdam de hele wereld over om Gypsy jazz, op zijn geheel eigen wijze, te vertolken. Hij geeft workshops en gaat regelmatig samenwerkingen aan met andere muzikanten waaronder saxofonist Benjamin Herman, gitaristen Jan Akkerman en Anton Goudsmit en zangeressen Kim Hoorweg en Janne Schra. In zijn gitaarspel hoor je invloeden van Jimmy Rosenberg, Stochelo Rosenberg en Biréli Lagrène maar ook blues, Beatles en AC/DC. Nolan is ook de initiator van Django Amsterdam en de uitgever van Gypsy Jazz Secrets.

Details

Date:
25 March, 2019
Time:
20:00 - 22:30

Venue

CAFÉ DE STAM
Gerwenseweg 38
Nuenen, Noord-Brabant 5674 SH Netherlands
+ Google Map
Phone:
06 53965925
Website:
https://www.sintimusic.nl/