Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

PAULUS SCHAFER INVITES FAPY LAFERTIN @ CAFÉ DE STAM – GERWEN

29 April, 2019 @ 20:00 - 22:00

Paulus Schäfer invites Fapy Lafertin – 29 april 2019

De komende maanden zal Paulus met zijn trio in Solingen, Duitsland, optreden en is hij solist bij het Kai Heumann’s Proyecto Guitarra. Als een van de gitaristen van Five Great Guitars is hij, samen met o.a. Stochelo Rosenberg te horen in De Spot in Middelburg op 6 april. Met Tim Kliphuis en het Amsterdams mandoline orkest geeft hij op 7 april in het Kerkgebouw De Opgang te Amsterdam een concert. Op 14 april speelt hij samen met Jan Kuiper & Friends bij De Gouden Karper in Winsum. Op het Khamoro Festival, in Praag, zal hij op 28 mei samen met Olli Soikkeli optreden. De agenda is goed gevuld maar er is ook weer een bijzondere “Paulus Schäfer invites” avond gepland op 29 april a.s. Dit keer met Fapy Lafertin.

Fapy Lafertin zorgt vanaf eind jaren zestig voor een heropleving van de Hot Club jazz stijl met het orkest de Piottos en daarna in het Waso Quartet. Met de legendarische zanger en gitarist Bamboula maakt hij eind jaren 90 twee CDs om oude songs aan de vergetelheid te onttrekken. Fapy speelde met jazz-grootheden als Charlie Byrd, Scott Hamilton, Al Casey, Milt Hinton, Benny Waters and Stéphane Grappelli, eens Django Reinhardt’s partner. Met Paulus Schäfer heeft Fapy Lafertin een speciale band. Violist Tim Kliphuis schreef op de eerder verschenen CD “Twelfth Year” van Paulus Schäfer: “Zijn zingende toon, angstaanjagende techniek en goed uitgebalanceerde solo’s deden me direct denken aan mijn dagen met Fapy Lafertin, die Paulus mentor bleek te zijn”.

Noah Schäfer speelt gitaar en piano maar tijdens optredens hoofdzakelijk contrabas. Dat doet hij al sinds jaren met het trio van zijn oom Paulus. Dit is niet onopgemerkt gebleven want ook Stochelo Rosenberg liet zich in 2018, samen met Angelo Debarre en Tchavolo Schmitt op het Khamoro festival in Praag, Tsjechië door hem begeleiden. Met Feigeli Prisor trad hij recentelijk nog op in Le Quecumbar in Londen, Engeland.

Details

Date:
29 April, 2019
Time:
20:00 - 22:00

Venue

Café de Stam
Gerwenseweg 38
Nuenen, 5674 SH Netherlands
+ Google Map
Phone:
‭+31 6 53 96 59 25‬
Website:
https://www.sintimusic.nl