Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

PAULUS SCHÄFER INVITES EVA SCHOLTEN en THOMAS BAGGERMAN @ CAFÉ DE STAM GERWEN

26 March, 2018 @ 20:00 - 22:45

“Dit is echt een cadeau voor mij. Jullie komen voor de muziek!” zei Eddie Conard tijdens de vorige “Paulus Schäfer invites” avond. Een aandachtig luisterend publiek is de mooiste waardering voor muzikanten. Dit was ook voor Stochelo Rosenberg een reden om ook deze avond aanwezig te zijn. Paulus heeft samen met Noah, Eddie en Stochelo het publiek een fantastisch muzikaal cadeau gegeven!

De komende maanden heeft Paulus weer een drukke agenda. Hij geeft workshops bij o.a. de Muziekschool Groningen en hij is bezig met de voorbereidingen van het jaarlijkse Sinti Jazz Guitar Camp in Gerwen. In mei reist hij samen met Stochelo Rosenberg naar New York en in juni speelt hij met zijn trio en Giacomo Smith op het Milano Django Festival in Italië. Recentelijk speelde hij nog met zijn trio met Jacco van Santen.

Voor de komende “Paulus Schäfer invites” avond heeft Paulus een bijzonder duo uitgenodigd. Thomas Baggerman en Eva Scholten hebben de uitnodiging geaccepteerd en zullen samen met Paulus en Noah Schäfer voor een verrassende avond gaan zorgen bij café De Stam!

 

Paulus Schäfer invites Eva Scholten & Thomas Baggerman

Thomas speelt met zijn eigen trio in binnen- en buitenland. Samen met Eva Scholten vormen zij Eva sur Seine. Fris en warm tegelijk is het resultaat van de samenwerking tussen jazzzangeres Eva Scholten en het Thomas Baggerman Trio. De combinatie van de verfijnde jazzy stem van Eva en de virtuoze en swingende gipsy jazz van de heren resulteert in een unieke eigen sound, waarbij de vergelijking met grootheden als Django Reinhardt en Ella Fitzgerald al snel is gemaakt. Ook als duo treden Thomas en Eva regelmatig op. Het repertoire bestaat uit eigentijdse uitvoeringen van stukken van Django Reinhardt, Franse chansons, valse musette en jazz standards.

Thomas Baggerman (’88) wordt internationaal gezien als een van de beste gipsy jazz gitaristen van deze generatie.

Eva Scholten (’86) studeerde af aan de jazzafdeling van het conservatorium Amsterdam en weet met haar fenomenale timing en improvisatie op geheel eigen wijze tegenspel te bieden aan de gitaarsolo’s van Thomas.

Wees ook getuige van deze perfecte muzikale match!

Details

Date:
26 March, 2018
Time:
20:00 - 22:45

Venue

Café de Stam
Gerwenseweg 38
Nuenen, 5674 SH Netherlands
+ Google Map