Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Paulus Schäfer invites Christien van Helden, Daniël Gueli & Martin Limberger @ Café de Stam – Gerwen/Nuenen

31 October, 2022 @ 20:00

De succesvolle optredens met de Five Great Guitars in café De Stam waren voorlopig twee van de laatste optredens van Paulus met deze groep. Er zijn nieuwe plannen voor een volgende toer in de maak! In Paulus zijn agenda staat voor het najaar, onder andere, een optreden met Fapy Lafertin op het Festival Django LH in Barcelona. Met Dominique Paats is hij binnenkort te zien op Jazz Eibergen. Op Shrewsbury Django Fest UK verzorgt Paulus deze maand een aantal workshops en als afsluiter treedt hij op met Stochelo Rosenberg en Angelo Debarre. Kijk voor meer informatie over alle optredens op www.sintimusic.nl.

Op 31 oktober staat er weer een Paulus Schäfer Invites avond gepland. Wij stellen de gasten graag aan u voor.

Christien van Helden
Christien is al een aantal jaren betrokken bij de organisatie van de Paulus Schäfer Invites avonden. Zij is de host en de vaste bezoekers weten dat Paulus haar ook regelmatig vraagt een liedje mee te zingen.
Christien komt uit een muzikale familie. Haar vader, bassist Gijs van Helden, kwam in 1980 in contact met de Sinti muzikanten in Gerwen en Nuenen. In die tijd leerde Christien ook de familie Schäfer kennen en sindsdien is er een hechte vriendschap ontstaan met hen en vele andere Sinti families. Christien zong een aantal jaren met, onder andere, Feigeli Prisor, Rino van Hooijdonk, Prale Steinbach, Hans Meelen en met haar vader in het orkest Manouche. Na het zingen bij de Second Line New Orleans Jazz Band heeft ze jaren in diverse allround, pop en soulbands gezongen. Tegenwoordig is zij backing vocalist bij de Calling Tribute Band en Gimme Kravitz. Haar hart ligt bij de jazz en zij zingt dan ook regelmatig met haar eigen trio bij diverse gelegenheden.

Daniël Gueli
Daniël (half Nederlands, half Italiaans) begint met gitaarspelen wanneer hij 12 jaar oud is. Vanaf zijn 16de speelt hij in diverse rockbands als zanger en basgitarist. Hij leert Ronald Weel, en later Marcia Bamberg, kennen waarmee hij tot op de dag van vandaag muziek blijft maken. Wanneer hij zijn studie verpleegkunde heeft afgerond, reist hij een periode door Afrika. Deze reis verandert hem zo, dat hij besluit om zijn droom te volgen: hij koopt een contrabas en gaat naar het conservatorium van Amsterdam.
Daniël wordt beroepsmuzikant en speelt nu met diverse bekende muzikanten als Nano Stern, Philippe Lemm, Alexander Beets, Sven Rozier, Jonn Reyna, Wouter Kiers, Loet van der Lee, Wim den Herder, Paulus Schäfer, Dominique Paats en de beroemde Nederlandse trompettiste Saskia Laroo waarmee hij diverse keren op wereldtour gaat. Daarnaast heeft hij zijn eigen band ’Amsterdam Jazz Ambassadors’ en de gipsyjazzband het ‘Marcia Bamberg Swing Quartet’.
Daniël is een veelzijdig bassist die, zowel op elektrisch als contrabas, moeiteloos diverse muziekstijlen speelt. Ondanks zijn liefde voor vele stijlen, ligt zijn echte passie bij de gipsyjazz waarin hij zich op dit moment gespecialiseerd heeft.

Martin Limberger
De namen Piotto en Jan Limberger zijn bekende namen in de gypsy jazz wereld. Met deze grootvader en vader is het niet vreemd dat ook Martin muzikant is geworden. Op 7 jarige leeftijd pakte hij voor het eerst een gitaar in handen. Martin is een veelgevraagde ritme gitarist. Hij speelt in het vermaarde Sinti orkest de Piotto’s. Martin heeft de eer gehad met Django Reinhardt’s violist, Stéphane Grappelli, te mogen optreden. Andere bekende namen zoals Fapy Lafertin, Stochelo Rosenberg, Peter Beets en Tchavolo Schmitt vragen hem ook regelmatig om hen te begeleiden. Ook Paulus speelt graag met Martin naast hem.

RESERVEER BIJ BAS VAN KEULEN / CAFÉ DE STAM : 0653965925

Details

Date:
31 October, 2022
Time:
20:00

Venue

Café de Stam
Gerwenseweg 38
Nuenen, 5674 SH Netherlands
+ Google Map
Phone:
‭+31 6 53 96 59 25‬
Website:
https://www.sintimusic.nl