Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Paulus Schäfer invites Christiaan van Hemert, David Lukács and Matheus Nicolaiewski @ Café de Stam – Nuenen

31 October, 2023 @ 15:00

Paulus is net een paar dagen terug uit Engeland. Als medeorganisator gaf hij les en trad hij op, op het Shrewsbury Django Fest. Zijn toer met Dominique Paats loopt op dit moment en met de Five Great Guitars staat een toer gepland in het voorjaar van 2024. Voor alle data van zijn optredens ga naar: www.sintimusic.nl
De fantastische optredens met Tcha Limberger en Daniel Gueli zitten nog vers in het geheugen maar een volgende Paulus Schäfer Invites staat alweer voor de deur. Op dinsdag 31 oktober zijn 3 topmuzikanten te gast bij café De Stam. We stellen ze even aan u voor.

De platencollectie van zijn vader was de reden voor David Lukács om al op zeer jonge leeftijd in de ban te raken van jazzmuzikanten als Duke Ellington, Louis Armstrong en Benny Goodman. Dit resulteerde in een fulltime studie klarinet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij de Amerikaanse klarinetvirtuoos John Ruocco. Hij speelde in theaters, op jazzfestivals, televisie en radiouitzendingen over de gehele wereld. Hoogtepunten waren o.a. “A Tribute to Benny Goodman” met 4BEAT6 op het North Sea Jazzfestival en het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam, een optreden in het televisieprogramma “Vrije Geluiden” met de Beau Hunks en talloze tournees door Europa en Azie met de Dutch Swing College Band.

Hij werkte mee aan cd’s van o.a. Huub van der Lubbe (Concordia), Caro Emerald (The Shocking Miss Emerald),The Dutch Swing College Band en The Jimmy Lunceford Legacy Orchestra. Het spel van David Lukács op klarinet en saxofoon doet denken aan jazzgrootheden als Lester Young, Stan Getz en Benny Goodman maar klinkt toch vooral als……. David zelf!

Christiaan van Hemert is een van de bekendste violisten in de huidige gypsy jazzscene en treedt vaak op als gast van het Rosenberg Trio en naast Stochelo Rosenberg in verschillende groepen. Hij speelde met veel bekende (gypsy) jazzartiesten waaronder Rocky Gresset, Mozes Rosenberg, Paulus Schäfer, Fapy Lafertin, Tcha Limberger, Tchavolo Schmitt, Roby Lakatos, Gismo Graf, Gonzalo Bergara, Denis Chang en vele anderen op jazzfestivals in heel Europa en de VS.

Naast zijn activiteiten als performer staat hij bekend als docent, doceert hij aan de Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam en in een groot aantal educatieve video’s online. Hij geeft workshops over de hele wereld zowel op viool als gitaar en is een expert in de zogenaamde ‘Dutch Style’ van gypsy jazz. Samen met Stochelo Rosenberg onderhoudt en geeft hij online les op The Rosenberg Academy. Christiaan host ook een bekend YouTube-kanaal over gypsy jazzgitaar met bijna 30.000 abonnees en meer dan 3 miljoen views.

De van oorsprong Braziliaanse bassist Matheus Nicolaiewsky is thuis in vele muziekstijlen waaronder Samba jazz, Bebop en popmuziek. Hij studeerde jazz en klassieke muziek aan het Conservatorium in Den Haag en de Codarts Rotterdam Jazz Academie. Zijn unieke manier van basspelen heeft ervoor gezorgd dat hij veelgevraagd is voor zijn werk als sideman en solist in de Europese jazzscene en wereldwijd. Hij trad op met Peter Bernstein, Fapy Lafertin, Antoine Boyer, Vincent Herring, Max Ionata, Francesca Tandoi,  Jazz Philharmonic Orchestra of St. Petersburg, Stochelo Rosenberg, Jimmy Rosenberg, Kiko Freitas, Frits Landesbergen en vele anderen. Recentelijk hij in de theaters met Trijntje Oosterhuis nummers van Burt Bacharach. Matheus heeft met zijn spel een sterke ondersteunende functie maar hij zal tijdens dit concert gegarandeerd ook weer een aantal voortreffelijke solo’s laten horen.

Details

Date:
31 October, 2023
Time:
15:00

Venue

Café de Stam
Gerwenseweg 38
Nuenen, 5674 SH Netherlands
+ Google Map
Phone
‭+31 6 53 96 59 25‬
View Venue Website