Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lisa Weiss @ City Cinema Venlo

6 October, 2015 @ 20:00 - 22:00

€7,50

Gipsy College, bevrijdende metaforen van een Sintezza, door Lisa Weiss en Piet Gielen.
Live songs door Lisa Weiss.

 

Lisa Weiss is de bekende Sintezza-zangeres uit Venlo. Haar eerste grote clip over de oorlogsgeschiedenis van Oom Zoni Weisz was regelmatig te zien op L1 en bij Omroep Venlo. Haar nieuwste clip Miro Djiepen vindt u sinds april op Youtube en deze was inmiddels al te bewonderen op diverse Limburgse tv-zenders. Daarin figureren haar zoon en kleindochtertje in de VS. Deze clip weerspiegelt tevens iets van de eeuwenoude tocht van de Gipsy’s, vanuit India naar andere werelden. De Latcho Dròm. Wat letterlijk betekent goede reis.

Over de verborgen betekenissen van de Sinti-muziek valt heel wat te vertellen. Lisa Weiss en drs. P. Gielen verzorgen daarom op 6 oktober een Gipsy College in De City Cinema te Venlo. Ze zullen vertellen over de rol van de oorlog, de beeldentaal van de muziek, over taboes en de rol van de vrouw. Lisa zingt live 7 nummers. De meeste komen van haar nieuwe cd Lisa’s Dròm die afgelopen voorjaar gepresenteerd werd. Er komen 2 legendarische Gipsy-musici aan de orde zoals Django Reinhardt, de overlever in de oorlog en Esma Redzepova, de onafhankelijke Roma-zangeres uit Macedonië. Verder is er aandacht voor schrijvers als Felicita Vos, Lydia Rood en Us Inen.

 

Lisa wordt begeleid door flamencogitarist Manito. In de stijl van de songs introduceren ze tevens de nieuwe jazzy look, waarmee ze in het optreden in Holthees het publiek in vervoering brachten. Een gedeelte van de entree en cd-verkoop is bestemd voor de vluchtelingen in Syrië. Omdat de geschiedenis zich altijd maar weer herhaalt, en we niet onverschillig mogen blijven.

Digipack_LisasDrom

Details

Date:
6 October, 2015
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
€7,50

Venue

City Cinema Venlo
Picardie 33
Venlo, 5911 BW
+ Google Map
Phone:
077 4741234
Website:
http://www.citycinema.nl