Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lamoral met Koen de Cauter @ Gypsy Jazz & Music Club – Café Wilhelmina Eindhoven

8 January, 2018 @ 20:00 - 22:00

LAMORAL ontstaat begin 2015 uit een ontmoeting van de ‘ancien’ Koen De Cauter (1) en enkele beloftevolle en gedreven jonge muzikanten. Het klikt meteen en ze bouwen al vlug een origineel en authentiek repertoire op dat ze gestaag samen verder ontwikkelen.
Naast bewerkingen van vergeten melodieën en eigen composities brengt LAMORAL een mengsel van jazz-klassiekers, voornamelijk uit het Django-repertoire, en chansons van Brassens en Wannes Van de Velde.
Voor de jongere muzikanten – sologitarist Sam Opstaele, Jonathan Manes op ritmegitaar en zang en de contrabassist Emile Van Helleputte- ontsluit zich naast de jazz-swing een fascinerende wereld van aanverwante muziekstijlen waarmee zij met enthousiasme aan de slag gaan.
Hun concerten ademen intens plezier van spelen uit. Zonder de authentieke schoonheid van de melodieën uit het oog te verliezen, zoeken ze tijdens het improviseren het meest onverwachte op.
Zij volgen hierbij de filosofie van het levenslang begeesterend leerproces dat zich afspeelt tussen hart, buik en hoofd. Als groep gaan zij samen op zoek naar hoe de muziek een publiek kan beroeren en richten zich naar de ‘luisteraar’ in de mens.

Koen De Cauter – sopraansax en zang : Met weloverdachte noten en toon, met een aangeboren neiging tot soms donkere en poëtische klanken, maar met gevoel voor humor en daardoor gelukkig ook sterk relativerend.
Sam Opstaele – sologitaar : Scherpzinnige, begaafde solist met persoonlijkheid, ernst en onvermoeibare vernieuwingsdrang.
Jonathan Manes – ritmegitaar en zang : Dromer van lyrische melodieën, waarin zowel nostalgische tonen als het goede humeur van zijn Italiaanse temperament doorklinken.
Emile Van Helleputte – contrabas : Jonge bassist met een klassieke achtergrond, studeert aan het Conservatorium van Gent, gedreven, enthousiaste benadering van het jazzrepertoire.

(1) Koen De Cauter in het kort: Meer dan vier decennia muziek, richtte in ’75 het befaamde Waso quartet op wat zorgde voor de heropleving van de Gypsy swing in West-Europa, geprezen Brassens vertolker, projecten en opnames rond Guido Gezelle, Sydney Bechet, Django Reinhardt, de Manouche zigeuners, New Orleans jazz, Musette, Hongaarse zigeunermuziek, Argentijnse folklore en Flamenco. Zijn vader Emile De Cauter, schilder en muzikant, leerde hem doordringen tot de essentie van

Details

Date:
8 January, 2018
Time:
20:00 - 22:00

Venue

Café Wilhelmina
Wilhelminaplein 6
Eindhoven, 5611 HE Netherlands
+ Google Map
Website:
http://www.cafewilhelmina.nl/