Loading Events

« All Events

Five Great Guitars Tour 2024 – Guitar Heroes @ De Goudse Schouwburg – Gouda

March 27 @ 20:00 - 22:00

Jubileumtournee – 25 jaar gitaarmuziek van het allerhoogste niveau
Een nieuw, uniek en uiterst swingend jubileum programma van de absolute top van gitaarspelend Nederland (en ver daarbuiten…)

Met Jan Kuiper, Stochelo Rosenberg, Paulus Schäfer, Digmon Roovers en Marcel de Groot

In 2024 bestaan de Five Great Guitars 25 jaar! 25 jaar gitaar muziek van het allerhoogste niveau! 
Sinds 1999 touren oprichter en artistiek leider Jan Kuiper en gitaarbassist Digmon Roovers door heel Nederland met hun super gitaargroep Five Great Guitars. Een opwindende reis door de wereld van de moderne gitaar met improvisatie als verbindende factor. Een unieke mix van blues, rock, funk, gypsy, pop, jazz en world muziek. Met swingende grooves en ritmes uit alle werelddelen. Dat gaan ze vieren met een prachtig nieuw programma. GUITAR HEROES. Na de zeer succesvolle Santana tributetournee Black Magic Woman bleek dat de huidige line-up een perfecte combinatie is van virtuositeit, verrassende arrangementen en zeer swingende, dansbare gitaargrooves: een droombezetting. Met zoveel combinatiemogelijkheden worden de komende decennia de allermooiste  gitaarprogramma’s op de Nederlandse podia gebracht.

GUITAR HEROES
Natuurlijk zijn de leden van Five Great Guitars ook allemaal ooit begonnen met het naspelen van de songs  en solo’s van hun eigen GUITAR HEROES.  In dit nieuwe programma worden op een originele manier, songs van o.a. J.J. Cale, Larry Carlton, Eric Clapton, Jeff Beck, Stevie Wonder, Fleetwood Mac, Santana, Django Reinhardt, The Allman  Brothers Band en andere GUITAR HEROES van een passend en uniek arrangement voorzien. Gitaarmuziek van het allerhoogste niveau, gespeeld door vijf Nederlandse topgitaristen die al decennialang garant staan voor een unieke combinatie van kwaliteit, humor en virtuositeit.

 

Details

Date:
March 27
Time:
20:00 - 22:00

Venue

DE GOUDSE SCHOUWBURG
Boelekade 67
Gouda, 2806 AE Netherlands
+ Google Map
Phone
0182 - 513 750
View Venue Website