Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Feigeli Prisor Band ft Wattie Rosenberg @ Café Wilhelmina | Eindhoven

9 December, 2019 @ 20:00 - 22:30

Feigeli Prisor – de bescheiden meester. Na bijna een half leven van excellent gitaar spelen is de Nuenense virtuoze gitarist Feigeli Prisor nog steeds een soort van legende. Een echte muzikanten-muzikant zou je hem kunnen noemen: trouw aan de eeuwenoude Sinti-traditie van het mondeling doorgeven van hun inspirerende, emotionele muziek aan een jongere generatie. Deze gitarist leeft voor zijn muziek en hoeft niemand meer iets te bewijzen. Vrienden en collega’s kennen en respecteren hem als een ware meester van de gipsy gitaar, maar slechts zeer geleidelijk heeft zijn naam een groter internationaal publiek bereikt. De muziek van Feigeli Prisor verwondert door zijn onverholen vakmanschap en zijn gepassioneerde gitaarspel. Hij speelt met toewijding en een uitgesproken gevoel voor de melodie.  

Violist Wattie Rosenberg, uit de beroemde Rosenberg familie, zet de familietraditie voort met zijn virtuoze spel in eigen stijl. Moeiteloos weet Wattie gebruik te maken van de vibrato en speelt met een vanzelfsprekende swing. Muziek maken betekent voor hem een verhaal vertellen dat langs een melodielijn wordt gevormd. Het lijkt allemaal moeiteloos en zonneklaar. Wattie heeft het viool spelen geleerd van zijn vader Bakro Rosenberg, violist  en broer van de gitarist Häns’che Rosenberg. Zij speelden in Romanesj een van de oudste gypsy swing band van Nederland. Hier ook een traditionele Sinti overlevering van vader op zoon. Een traditie van oudsher. 

 

De ritme sectie van de Feigeli Prisor Band wordt gevormd door ritmegitarist Sendelo Schäfer en Fremdo Rosenberg op contrabas. 

Details

Date:
9 December, 2019
Time:
20:00 - 22:30

Venue

Cafe Wilhelmina
Wilhelminaplein 6
Eindhoven, 5611 HE Netherlands
+ Google Map
View Venue Website