Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fapy Lafertin, Paulus Schäfer & Romino Grünholz e.a. @ Sinti Jazz Guitar Camp – Nuenen

17 June, 2022 @ 20:00 - 23:00

In Gerwen wordt van 14 tot 18 juni een vierdaags Sinti Jazz Guitar Camp gehouden. Het Camp wordt vrijdagavond 17 juni afgesloten met een openluchtconcert van de gypsy-muzikanten Paulus Schäfer, Fapy Lafertin, Romino Grünholz en de 28 deelnemende gitaristen bij ‘t Huysven in Gerwen. Samen met enkele genodigde gasten treden er die avond zo’n dertig muzikanten op.

Het is de vijfde editie van dit Camp met een internationaal gezelschap van 28 gevorderde gitaristen die workshops volgen om de techniek van ritme- en solowerk te verbeteren onder leiding van drie erkende gypsy-gitaristen.

Voor sologitarist Paulus Schäfer is het Camp in Gerwen een thuiswedstrijd. Samen met Fapy Lafertin, de nestor van de Sinti Jazz, en ritmegitarist Romino Grünholz verzorgt hij de vierdaagse masterclass. Het dorp Gerwen wordt beschouwd als het hart van de gypsy jazz. De deelnemers aan het Camp vertegenwoordigen niet minder dan 10 nationaliteiten. Deelnemers komen uit Portugal, USA, Canada, Duitsland, Tsjechië, Italie, Denemarken, Noorwegen, Israel en Nederland.

Vrijdagavond 17 juni vanaf 20.00 uur treden de deelnemende cursisten op en ook de leermeesters klimmen op het podium. Bij dit openluchtconcert is een beperkte groep toeschouwers van harte welkom. Op het terrein is er mogelijkheid om een drankje te kopen. Entree: €15,- Reserveren:

Poort open: 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur. Parkeren kan op het Kerkplein in de dorpskern Gerwen of op het weiland naast ‘t Huysven. Maar met de fiets komen kan natuurlijk ook!

Details

Date:
17 June, 2022
Time:
20:00 - 23:00

Venue

‘t Huysven
Huikert 35
Nuenen, Noord Brabant 5674 RG Netherlands
+ Google Map
Website:
www.sintimusic.nl