Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

De Piotto’s ft Giani Lincan & Mozes Rosenberg @ Gypsy Jazz & Music Club / Café Wilhelmina – Eindhoven

28 January, 2019 @ 20:00 - 22:30

Het Belgische Folkroddels noemt de Piotto’s met een gerust hart een instituut. Meer dan een halve eeuw geleden opgericht door meesterviolist Piotto Limberger, die ooit nog heeft samengespeeld met de legendarische Django Reinhardt, zitten ze nu al aan de derde generatie en de volgende staat al te trappelen. 

Gypsy Passion was wel niet hun eerste opname, maar wel hun eerste CD-album. Allemaal virtuoze muzikanten, die hun ongebreidelde technische kunde echter ondergeschikt maken aan ‘spiritualiteit met tomeloze energie’. De muzikanten verdelen hun plezier tussen swingjazz en traditionele zigeunerliederen uit Hongarije, Roemenië en Rusland. Zoals de Piotto’s het serveren is een juweeltje. 

Met Giani Lincan wordt het een kroonjuweeltje. Hij is een fantastische muzikant die klassieke muziek, jazzmuziek, Roemeense en Hongaarse volksmuziek speelt met veel energie en virtuoze kwaliteiten.

Mozes Rosenberg completeert het geheel. Een muzikaal talent met verbazingwekkende techniek en een natuurlijk gevoel voor swingmuziek. Met zijn eigen stijl en soepele techniek creëert hij een nieuw, fris geluid met een geweldige virtuositeit. 

Jan Limberger: viool, Martin Limberger: slaggitaar, Biske Limberger: contrabas Giani Lincan: Cimbalom, Mozes Rosenberg: sologitaar

Details

Date:
28 January, 2019
Time:
20:00 - 22:30

Venue

Café Wilhelmina
Wilhelminaplein 6
Eindhoven, Noord Brabant 5611 HE Netherlands
+ Google Map
Phone
00 31 40 244 7286
View Venue Website