Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Concert Sinti Jazz Guitar Camp @ ‘t Huysven – Nuenen / Gerwen

28 June, 2019 @ 20:00 - 23:00

In Gerwen wordt van 25 tot 29 juni een vierdaags Sinti Jazz Guitar Camp gehouden. Het Camp wordt vrijdagavond 28 juni afgesloten met een openlucht concert van de gypsy-muzikanten Paulus Schäfer, Fapy Lafertin, Romino Grünholz en de 24 deelnemende gitaristen bij Het Huysven in Gerwen. Samen met enkele genodigde gasten treden er die avond zo’n dertig muzikanten op. 


Het is de vijfde editie van dit Camp met een internationaal gezelschap van 26 gevorderde gitaristen die workshops volgen om de techniek van ritme- en solowerk te verbeteren onder leiding van drie erkende gypsy-gitaristen.

 

Voor sologitarist Paulus Schäfer is het Camp in Gerwen een thuiswedstrijd. Samen met Fapy Lafertin, de nestor van de Sinti Jazz, en ritmegitarist Romino Grünholz verzorgt hij de vierdaagse masterclass. Het dorp Gerwen wordt beschouwd als het hart van de gypsy jazz. De deelnemers aan het Camp vertegenwoordigen niet minder dan 10 nationaliteiten: van Australië tot Noorwegen en van Amerika tot Tsjechië.

Vrijdagavond 28 juni vanaf acht uur treden de deelnemende cursisten op en ook de leermeesters klimmen op het podium. Bij dit openlucht concert is een beperkte groep toeschouwers van harte welkom. Poort open: 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur, Parkeren kan op het Kerkplein in de dorpskern Gerwen of op het weiland naast ‘t Huysven. Maar met de fiets komen kan natuurlijk ook!

Details

Date:
28 June, 2019
Time:
20:00 - 23:00

Venue

‘t Huysven
Huikert 35
Nuenen, 5674 RG Netherlands
+ Google Map
Phone
0681935569
View Venue Website