Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

AFRICAN GYPSY (mmv Paulus Schäfer) @ HET NIEUWE DIJKHUIS – DOETINCHEM

29 September, 2018 @ 20:00 - 23:00

African Gypsy, Afrikaanse drums en gypsy gitaarvirtuozen

African Gypsy swingt, grooved, spettert en kent een bijzondere ritmiek. Een samenspel van drie gitaristen; gypsy jazz giant Paulus Schäfer, moderne jazzvirtuoos Jan Kuiper en groovemaster op de gitaarbas Digmon Roovers.
De ritmesectie wordt gevormd door drie verbazingwekkende Afrikaanse percussiemasters: Mousse Pathe MBaye en Pape Seck uit Senegal, en uit Mali Dramane Diarra die de mysterieuze klanken van de Afrikaanse harp creëert: De Kora.
De muziek is een combinatie van Sinti jazz, moderne jazz, pop, funk en African Highlife, waarin het snelle gitaarspel in swingende ritmes domineert. Daar ligt ook de relatie met de gypsy swing, die zich perfect verstaat met de Afrikaanse ritmes. Een crossover die de verschillende werelden en culturen verbindt en harmonieert.
Het spelplezier spat er vanaf. Spelen met hart en ziel. Een schijnbaar moeiteloos en
boeiend samenspel, waarin ieders specialisme een eigen plaats krijgt. Afwisselende en striemende Afrikaanse ritmes met wervelende solos van virtuoze gitaristen en Afrikaanse vocals. Juist de veelsoortigheid, de vele verschillende achtergronden en culturen vormen de smeltkroes van African Gypsy.

Details

Date:
29 September, 2018
Time:
20:00 - 23:00

Venue

Het Nieuwe Dijkhuis
Burg. Van Nispenstraat 19-21
DOETINCHEM, 7001 BS Netherlands
+ Google Map
Phone:
0315-641151
Website:
http://www.hetnieuwedijkhuis.nl/