The Basily Boys

Biography

dutchFlag

De carrière van The Basily Boys heeft de laatste periode een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Al jarenlang vormen de boys een ‘hot item’ in het evenementencircuit, en hebben ze hun sporen ruimschoots verdient. Met hun opzwepende Gipsy sound laten de Basily Boys de Gispy jazz van Django Reinhardt weer herleven. De boys weten het publiek te raken het hun virtuositeit en uitstraling. Inmiddels hebben de jongens ruime ervaring op podia en op televisie. Naast optredens op nationale en internationale festivals hebben de Basily’s ook in bekende Nederlandse televisie programma’s gespeeld, zoals ‘De Wereld Draait Door’, ‘Holland’s Got Talent’, ‘RTL Late Night’, ‘Vrije Geluiden’ en ‘KoffieTijd’. Hun optreden voor Koningin Maxima hebben ze als zeer bijzonder ervaren.

Hun debuutalbum “The New Gipsy Generation” is een groot succes en het album “Gipsy Swing” gaat dat evenaren. Een temperamentvolle Cd met de echte Gipsy klassiekers met een bijdrage van violist Noa Eyl. Glansrijk wonnen The Basily Boys het internationale Gipsy Talent Festival. Hierop volgden optredens in ondermeer Denemarken, Zweden, Noorwegen, Polen en Duitsland. Hun overwinning was het begin voor een stormachtige internationale carrière!

Ook bij Gerard Joling bleef het talent van de Basily Boys niet onopgemerkt. Hij nodigde de boys uit om tijdens zijn LEKKER Concerten in het Amsterdamse Ziggo Dome act de presence te geven. Twee avonden lang stonden The Basily Boys voor een uitzinnige menigte van ruim twee keer zeventienduizend fans die compleet uit hun dak gingen toen Gerard samen met The Basily Boys  de bekende nummers in een opzwepende Gipsy stijl bracht. Niemand ontkomt aan de zwoele, maar bovenal meeslepende, klanken van  de Gipsy Jazz van Django Reinhardt en de temperamentvolle spaanse klanken van de Gipsy Kings, die The Basily Boys als geen ander weten te vertolken! En om het helemaal af te maken kan de band uitgebreid worden met de topviolist Noah Eyl, die Stéphane Grappelli geweldig vertolkt.

Hits als Bamboleo (Gipys Kings), Dalida (Basily Boys), Gipsy Summer Mix, Ticket To The Tropics en een Mega Gipsy Kings Medley wisselen elkaar in hoogte tempo af !

Albums

[product_category category=”basily-boys” per_page=”12″ columns=”4″ orderby=”title” order=”asc”]

Video